Planning en stappenplan

Jij bent opdrachtgever

1
Woonwensen inventariseren
1.1
Je woonwensen op een rijtje
  • Hoe moet je woning eruit te komen zien, welke verschijningsvorm en uitstraling
  • Hoe groot mag het worden, en hoe wil je leven
  • Welke financiële ruimte heb je om je woonwensen waar te maken
  • Op welke kavel zou je je plannen waar kunnen maken
2
Inschrijven op de gewenste kavel
2.1
Kavelij bij flexibele kavel

Zodra je een beeld hebt wat bij jou past, kun je je inschrijven via deze website. Je kunt je op drie kavels inschrijven. Lukt dat niet op de gewenste kavel, dan kun je je aanmelden op de reservelijst.

Koop je een flexibele kavel, dan zal, nadat alle kavels zijn gereserveerd, een Kavelij worden georganiseerd. Tijdens dit leuke evenement gaan we samen de voorlopige kavelgrenzen vastleggen, omdat immers iedereen een verschillende kavelmaat heeft. Tevens maak je dan gelijk kennis met je toekomstige buren.

De Kavelij wordt georganiseerd zodra minimaal 80% van de kavels zijn gereserveerd. Dat betekent dat alle voor deelnemers van de Kavelij ruimte is om definitief een kavel te kopen. We verwachten dan ook dat je je goed voorbereid op de Kavelij en notie hebt genomen van alle randvoorwaarden, het stedenbouwkundig plan en het beeldkwaliteitsplan. Tijdens de Kavelij mag je je voorkeursplek aangegeven in door jou eerder aangegeven strook, zodat we na de Kavelij een voorlopige kavelindeling kunnen maken.

3
Reserveringsovereenkomst
3.1

Als de kavel aan jou is toegewezen, krijg je een reserveringsovereenkomst. Pas als deze getekend is ingezonden, is de reservering definitief. In deze overeenkomst staan naast jou gegevens ook de voorwaarden en overige zaken, zoals:

  • Omschrijving van de kavel
  • De koopprijs
  • De termijnen waarbinnen je de aanvullende zaken moet regelen.

Deze reservering is een maand geldig, zodat je verder bezig kan gaan met de belangrijke zaken met betrekking tot jouw droomhuis, zoals de financiering en de verschijningsvorm van het huis, je programma van eisen en het zoeken van een architect.

4
Verlenging reserveringsovereenkomst
4.1

Nadat dit alles is geregeld, en je bent nog steeds enthousiast en alles blijkt haalbaar te zijn, dan verlengen we de reserveringsovereenkomst met 2 maanden. In deze periode kun je dan de verdiepingsslag maken en bijkomende zaken zoals een hypotheek en de omgevingsvergunning gaan regelen.

5
Verdere uitwerking
5.1

Het is belangrijk om de snelheid in het proces te houden dus in deze fase ga je stevig verder met de voorbereiding van de aanvraag tot omgevingsvergunning en de tussentijdse toets voor de welstand. De welstandtoets bij de stadsbouwmeester is erg belangrijk. Gezamenlijk kom je tot een ontwerp dat de goedkeuring van welstand moet krijgen. Dit kun je doen zodra je een eerste schetsontwerp hebt laten maken, dat voldoet aan het beeldkwaliteitsplan. Via het omgevingsloket kun je dan een afspraak maken om te bezien of je met je ontwerp verder kan gaan.

6
Kaveloverdracht bij de notaris
6.1

De formele kaveloverdracht en betaling vinden plaats bij de notaris, uiterlijk 3 maanden na tekenen van de reseveringsovereenkomst.

7
Start van de realisatie!
7.1

Als je je kavel op naam hebt staan, ben je formeel eigenaar van het kavel en kunnen -bij een geldige omgevingsvergunning- starten met de bouw van je woning.

Inschrijving

De eerste toewijzingen en opties zijn gegeven. Je kunt je uiteraard nog steeds inschrijven. Je komt dan als reserve op de lijst voor bepaalde kavels, maar er zijn ook nog kavels vrij voornamelijk aan de Raiffeisenstraat.

Schrijf je nu in

Meer informatie lees je in de brochure ‘Wonen bij de Melkhal’.
Ook is het mogelijk direct contact op te nemen met Joze Janssen op nummer 06 46 39 36 32.

Wonen bij de Melkhal
Kavel
Strook

Inschrijven

Je kunt niet inschrijven met je device. Bezoek deze website op je computer om in te schrijven.

Mocht je de website op een kleine laptop bekijken, dan kun je de weergave uitzoomen waardoor de inschrijfmodule zichtbaar wordt.
Dit doe je door middel van CTRL (control-toets) + MIN (min-teken) of via de instellingen in je browser.

Inschrijven op een later moment?
Stuur jezelf een reminder met onderstaande formulier.