De Melkhal van EnschedeDe lobby van Enschede

De oude Melkhal van Enschede krijgt een nieuwe invulling. En hoe! Het plan dat eind 2020 haar deuren zal openen is opgedeeld in twee locaties: de fabrieksruimte van de oude melkhal, waar je straks onder één dak kunt eten, werken en genieten van een cultureel podium, en de omliggende kavels voor de bouw van Statenpanden, stadsvilla’s, twee-onder-een-kapwoningen en loftementen.

Ondernemen in de Melkhal

Van ambachtelijk werken naar inspirerend wonen

Daar waar vroeger de melkproductie plaatsvond ontstaat straks dé plek in Enschede waar je heerlijk kunt wonen. Hier vind je een fantastische lunch of een diner om de hoek, doe je je boodschappen in de hipste en duurzaamste supermarkt van Twente en vind je prachtige werkateliers en moderne kantoren. En dat op nog geen 5 minuten lopen van het station!

Wonen en bouwen: Statenpanden

Aangrenzend aan de oude melkfabriek liggen de kavels waar naar eigen inzicht gebouwd kan worden. Circa 35 kavels zijn bestemd voor Statenpanden: kavels variërend van 150 to 600 m². Daar tegenover liggen nog circa 13 kavels voor de bouw van Twee-onder-een-kapwoningen of Stadsvilla’s. Maar let op! Om hier te mogen bouwen is een beetje lef en durf op zijn plaats. Hier krijg je namelijk de unieke kans om iets neer te zetten zoals jij dat voor ogen hebt.

Denk groots!

Als koper van een kavel kies je zelf het aantal vierkante meters waarop je wilt bouwen. Denk groots! Van veel raampartijen, een opvallende gevel of een erker van glas op vier hoog. Het is jouw woning, dus jij bepaalt. Jouw eigenheid is waar De Melkhal naar opzoek is. We stimuleren je – naast groots en eigen – ook groen te denken, zodat je woning niet alleen toekomstproof is maar ook meehelpt aan een duurzamer milieu. Heb je daar geen behoefte aan? Ook geen probleem. Jij woont hier op jouw manier.

Inschrijving

De eerste toewijzingen en opties zijn gegeven. Je kunt je uiteraard nog steeds inschrijven. Je komt dan als reserve op de lijst voor bepaalde kavels, maar er zijn ook nog kavels vrij voornamelijk aan de Raiffeisenstraat.

Schrijf je nu in

Meer informatie lees je in de brochure ‘Wonen bij de Melkhal’.
Ook is het mogelijk direct contact op te nemen met Joze Janssen op nummer 06 46 39 36 32.

Wonen bij de Melkhal
Kavel
Strook

Inschrijven

Je kunt niet inschrijven met je device. Bezoek deze website op je computer om in te schrijven.

Mocht je de website op een kleine laptop bekijken, dan kun je de weergave uitzoomen waardoor de inschrijfmodule zichtbaar wordt.
Dit doe je door middel van CTRL (control-toets) + MIN (min-teken) of via de instellingen in je browser.

Inschrijven op een later moment?
Stuur jezelf een reminder met onderstaande formulier.